Home arrow Wet en regelgeving arrow ZW & WaZo arrow Overtreding controlevoorschriften
Overtreding controlevoorschriften

Een werkneemster had zich ziek gemeld. Bij controle door de arbodienst op de eerste ziektedag bleek ze niet thuis te zijn. Daarna reageerde ze niet op een oproep van de bedrijfsarts om op het spreekuur te verschijnen en reageerde ze ook niet op brieven van de werkgever.

Deze schortte vervolgens de loondoorbetaling op. Toen de werkneemster daarna ook niet reageerde op verzoeken om contact op te nemen met de werkgever, ontsloeg werkgever haar op staande voet. Werkneemster vocht het ontslag aan bij de kantonrechter en had hier succes.

Werkgever ging in hoger beroep bij het gerechtshof. Het gerechtshof stelde dat een enkele weigering om controlevoorschriften bij ziekte na te leven nog geen voldoende grond is voor ontslag op staande voet, maar dat dit kan veranderen door bijkomende omstandigheden.

Werkneemster was eerst twee weken onbereikbaar en reageerde vervolgens ook nog niet op het stoppen van de loondoorbetaling. Omdat zij bovendien niet aannemelijk kon maken dat zij echt ziek was, levert haar gedrag wel een dringende reden voor ontslag op staande voet op.

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap