Home arrow Wet en regelgeving arrow ZW & WaZo arrow Praktijkvraag: ziek ten gevolge van de bevalling en loondoorbetaling
Praktijkvraag: ziek ten gevolge van de bevalling en loondoorbetaling
Vraag:

Wij hebben een medewerkster die 100% ziek is door zwangerschap. Zij zit momenteel in 2e ZW jaar. De vraag is moeten wij 30% korten. Wij ontvangen 100% WAZO voor haar van het UWV.

 

Antwoord:

Het UWV betaalt 100% vangnet ZW (dus geen WAZO in deze situatie) conform de wet op basis van 100%, een korting hierop is niet mogelijk.  

De werkgever is verplicht om de ZW 100% door te betalen, het is nl. de uitkering van de werkneemster. Werkgever is ook gehouden aan een CAO waarin staat dat tijdens het 2e ZW Jaar 70% moet worden betaald. In de CAO wordt meestal geen rekening gehouden met deze situatie.

Wat te doen?  Ons advies is 100% uitkering doorbetalen aan werkneemster als zijnde uitzondering op de CAO regel. Werkneemster krijgt dan wat haar in de ZW beschikking is beloofd (100%). Het niet uitbetalen van de 30% kan tot vertrouwensproblemen leiden als werkneemster dit ontdekt en zelfs tot terugvordering door het UWV. Bij 100% betaling krijgt de werkneemster hetzelfde als een werkneemster in dezelfde situatie zonder werkgever.

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap