Home arrow Wet en regelgeving arrow ZW & WaZo arrow Zwangerschap en life event
Zwangerschap en life event

Miriam is 4 maanden zwanger als zij veel last krijgt van pijn in haar rug. Op de echo ziet zij dat ze niet 1 maar 2 kindjes verwacht. Veel vreugde bij haar en haar man maar ook zorgen.

Miriam werkt full time in een grote drogist/parfumerie. Haar werkgever doet er alles aan om het werk voor Miriam zo comfortabel mogelijk te maken. Ze mag langere pauzes nemen, rusten tussendoor en een uurtje eerder naar huis. Miriam houdt dit niet vol. Ze moet zich ziekmelden.

Haar werkgever meldt haar bij het UWV omdat ze uitgevallen is in het kader van haar zwangerschap. Na 30 weken zwangerschap bevalt Miriam. Niet zoals gedacht van 2 kinderen maar er wordt slechts 1 kindje geboren. Judith een gezonde dochter en een vechtertje. Het tweede kindje blijft nog bij Miriam in de baarmoeder, de beste couveuse die er bestaat. Een hele nare en vreemde situatie is nu ontstaan. Miriam moet complete bedrust houden in het ziekenhuis en haar dochtertje ligt in de couveuse. Angstige tijden breken aan. Na 35 weken zwangerschap wordt nog een kindje geboren. Johan, een gezonde zoon. Met Judith gaat het ook goed en na enkele weken mogen moeder en de kinderen het ziekenhuis verlaten. Naast een emotionele verwerking van deze zwangerschap en bevalling komt voor Miriam ook nog de rugpijn terug. Ze krijgt ook geen moment rust met 2 kleintjes. Na haar wettelijk verlof voor zwangerschap en bevalling kan ze niet werken. Ze meldt zich ziek.Haar werkgever vindt dat haar ziekmelding te maken heeft met het krijgen van de tweeling en verzoekt het UWV de loonbetaling over te nemen. Het UWV weigert dit te doen en stelt dat er sprake is van een “life event”. Voor de werkgever is de maat vol. Hij is zeer begaan met Miriam maar vindt niet dat deze kosten op zijn bordje moeten liggen.

Hij maakt bezwaar richting UWV maar zij houden voet bij stuk. De rechter buigt zich over de kwestie. Tijdens de zitting blijkt dat de rechter niets snapt van de argumenten van het UWV. Hij vraagt het UWV uit te leggen waarom ze ziekengeld blijven weigeren. Wanneer het UWV hier ook geen duidelijkheid geeft vonnist de rechter dat zij het ziekengeld alsnog aan de werkgever moeten betalen.

 

Tot op de dag van vandaag is het UWV er niet mee eens want er is door hen hoger beroep ingesteld. De tweeling gaat momenteel naar de kleuterschool en gaan gezond en vrolijk door het leven.

  

Bron:  Ingrid Merks  Regionale Wegener dagbladen d.d. 22 november 2005

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap