Home arrow Wet en regelgeving arrow Jurisprudentie arrow Ik zet hier geen voet meer over de vloer.
Ik zet hier geen voet meer over de vloer.

Werknemers met een arbeidsconflict roepen in hun emotie al snel dat ze niet meer voor hun baas willen werken. Mag u meteen de koe bij de horens vatten en inzetten op ontslag of re-integratie bij een ander bedrijf, of moet u eerst proberen de werknemer in uw eigen bedrijf te re-integreren?

 

Een werkneemster heeft een arbeidsconflict met haar werkgever.

De bedrijfsarts adviseert hen dit conflict intern op te lossen. In het gesprek dat werkneemster heeft met de HR-manager zegt ze ‘geen voet meer over de vloer te zetten’ bij haar werkgever. Zonder te verifiëren wat de medewerkster daarmee bedoelde, legt de HR-manager haar kort daarna een beëindigingsovereenkomst voor. Als zij weigert deze te tekenen, zet het bedrijf re-integratie in het tweede spoor in, dat wil zeggen re-integratie bij een derde. De werkneemster weigert ook hieraan medewerking te geven. Eerste spoor re-integratie werd beëindigd.

 

In de ontbindingsprocedure die volgt zegt de medewerkster dat zij naar haar mening nooit te kennen heeft gegeven niet meer te willen terugkeren bij haar werkgever.

 

De kantonrechter in ’s-Hertogenbosch oordeelt op 14 juli 2008 dat het daarom door toedoen van de werkgever is dat de re-integratie niet is verlopen zoals deze had behoren te verlopen, namelijk in het eerste spoor (bij de eigen werkgever).

In plaats van te streven naar beëindiging van de arbeidsrelatie had de werkgever zijn energie moeten richten op het re-integreren van de werkneemster in het eigen bedrijf. Het verzoek van de werkgever wordt daarom afgewezen. 

Volledige uitspraak (LJN: BD7625)

Door: P. Dijkmans HR Praktijk  13 augustus 2008 

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap