Home arrow Wet en regelgeving arrow Jurisprudentie arrow Sociale zekerheid arrow Advisering en coaching
Advisering en coaching

Als één van uw werknemers langdurig verzuimt dan stellen leidinggevende en werknemer samen een plan van aanpak op met afspraken die moeten leiden tot herstel en reïntegratie. In veel gevallen leidt dit tot een passende oplossing. In meer complexe situaties is het mogelijk dat uw leidinggevende bepaalde expertise mist. L&M kan zorgen voor aanvullende kennis of coaching.  

Ondersteuning en advisering

L&M ondersteunt uw leidinggevende die zelf verantwoordelijk blijft voor de uitvoering van het plan van aanpak. Uw adviseur weet alles over de Wet Verbetering Poortwachter. Is thuis in CAO bepalingen, het arbeidsrecht en kent de eisen die het UWV stelt aan het te behalen reïntegratieresultaat. L&M kent de diverse valkuilen en weet hoe ermee om te gaan. Het doel is steeds dat uw werknemer weer duurzaam aan het werk gaat. In het eigen werk, lukt dat niet dan in ander werk binnen uw bedrijf of zonodig bij een andere werkgever. Indien noodzakelijk bedenken wij daar inventieve oplossingen voor.  

Vertraging

Soms is er sprake van vertraging in de reïntegratie. Dit is onwenselijk en gelijk ook een groot risico voor werkgever maar ook voor werknemer. Oorzaken kunnen liggen in de gezondheidsituatie van de werknemer, in slechte communicatie of problemen in de relatie tussen werkgever en werknemer. Er is geen vertrouwen meer of zelfs een dubbele agenda. In deze situaties is er een grote kans op een loonsanctie van het UWV voor werkgever.

Knopen doorhakken                                                                           

In dergelijke situaties zult u knopen moeten doorhakken. Uw werknemer of soms uw eigen organisatie moet duidelijk worden gemaakt dat er andere oplossingen moeten komen. L&M adviseert u hoe u weer tot succesvolle reïntegratie kunt komen. Soms is het nodig om een onwillige werknemer te sanctioneren om te komen tot een oplossing. Dit moet doordacht en in de juiste volgorde. Ook hier kent L&M de juiste weg.

Meer weten Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken  of 06 - 16794122

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap