Home arrow Wet en regelgeving arrow ZW & WaZo arrow Arbeidstherapeutisch werken in de sportschool
Arbeidstherapeutisch werken in de sportschool

Al enkele jaren worstel ik mij meer malen per week in het zweet in de sportschool om mijn conditie op peil te houden en het buikvet te beperken. Het eerste lukt prima, het tweede geeft een sterk wisselend resultaat te zien.

Dat veel sporten niet automatisch betekent dat je slank bent is soms ook goed te zien aan de omvang van sommige sportinstructeurs. Laatst sprak een van hen mij aan met de mededeling ‘ik ben arbeidsongeschikt door een slijmbeursontsteking maar ik werk arbeidstherapeutisch’. De mededeling werd gedaan met een glimlach. 

Ik vroeg haar wat betekent dat nu voor jou en voor jouw werkzaamheden. Tja, na enig doorvragen bleek dat het rondlopen goed ging, verbaal aanwijzingen geven ook maar oefeningen voordoen en lessen verzorgen dat lukt dus even niet meer. Voor het voordoen van de oefeningen was een stagiaire beschikbaar en de lessen die werden overgenomen door collega’s. 

Is dit nu een goed voorbeeld van arbeidstherapeutisch werken of juist van gedeeltelijke arbeidsgeschiktheid?  

Ik kies hier voor gedeeltelijke arbeidsgeschiktheid. Omdat juist in dit geval de mate van de (on)geschiktheid goed is te vast te stellen. Bijvoorbeeld door de vraag te beantwoorden, welk deel van het werk niet meer kan worden uitgevoerd. Dat zijn in dit geval de vaste lesuren en een beperkt deel van de tijd dat de instructeur bezig is met het voordoen van oefeningen. Door de keuze voor gedeeltelijke arbeidsgeschiktheid kiest men ook voor minder vrijblijvendheid.  

Belangrijk is wel dat de bedrijfsarts deze keuze ook onderschrijft en daarmee als het ware aangeeft dat er geen belemmeringen zijn voor de gezondheid van de werknemer. Er zijn nog een aantal andere aspecten die aandacht verdienen waaronder vakantie. 

Volledig arbeidsongeschikt en vakantie: Arbeidstherapeutisch werken betekent volledig ziek zijn. Gaat een werknemer ziek en wel op vakantie dan blijft het vakantiesaldo ongewijzigd. Als een werknemer volledig ziek is, gaat de opbouw van vakantiedagen gewoon door.

Gedeeltelijk arbeidsongeschikt en vakantieopbouw: Is een werknemer gedeeltelijk arbeidsongeschikt, dan bouwt hij uitsluitend vakantie op over de uren dat hij feitelijk werkt. Neemt een gedeeltelijke arbeidsongeschikte werknemer vakantie op, dan worden uitsluitend de uren, die hij arbeidsgeschikt is opgenomen.  

Ziekengeldverzekering:  Kleinere werkgevers hebben vaak een ziekengeld verzekering afgesloten. Voor deze werkgevers kan arbeidstherapeutisch werken (volledig ziek) leiden tot ziekengelduitkering en gedeeltelijk werken tot een korting op deze uitkering.  

© L&M sociale zekerheid   20 november 2008  Ad van Lieshout 

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap