Home arrow Advisering arrow Bezwaar en beroepszaken
Bezwaar- en beroepszaken

Bezwaar- en beroepszaken

Als professioneel rechtshulpverlener ondersteunen wij veel werkgevers bij het voeren van bezwaar- en beroepszaken. In veel gevallen gaat het om zaken die betrekking hebben op de uitvoering van de WIA, bijvoorbeeld bij:

 

·         een ten onrechte opgelegde loonsanctie;

·         afwijzing van een aanvraag toekenning verkorte wachttijd IVA;

·         de toekenning van een WGA uitkering in plaats van een IVA uitkering;

·         toerekening ziekengeld aan werkgever in het kader van de wet BeZaVA;

 

Een beslissing - ZW, WGA of IVA - heeft voor werkgevers flinke financiële gevolgen.                               

 

De moeite waard

Het kan zeer de moeite waard zijn om te (laten) beoordelen of een volledige WGA uitkering  feitelijk niet een IVA uitkering zou moeten zijn? Is de afwijzing van een aanvraag voor de verkorte wachttijd IVA door UWV wel op de juiste gronden tot stand gekomen?

 

Wet Modernisering ziektewet (BeZaVa)

Ook een werknemer die ziek uit (tijdelijke) dienst is gegaan komt na 01.01.2014, de datum inwerkingtreding van de Wet BeZaVa voor rekening van de ex-werkgever door middel van de zogeheten ZW-flex premie. UWV controleert de zieke maar u betaalt indirect het uitbetaalde ziekengeld. De kwaliteit van de UWV controle  is van groot belang voor uw schadelast.

 

Door ons gevoerde bezwaarzaken hebben als resultaat dat na bezwaar, werknemers niet meer als arbeidsongeschikt werden beschouwd of veel eerder hersteld werden verklaard. Weinig adequate en vaak telefonische controleacties door niet artsen (leken) kunnen als oorzaak worden aangemerkt voor het in deze gevallen ten onrechte uitgekeerd ziekengeld.

 

Procedure

L&M kan uw organisatie van dienst zijn bij bezwaar- en beroepszaken. Wat hiervoor nodig is vaak niet meer dan een machtiging van de opdrachtgever om namens deze bezwaar of beroep aan te tekenen. Op basis van het door UWV verstrekte dossier beoordelen wij als uw gemachtigde de kansen op een succesvolle procedure

en wat hiervoor de gronden kunnen zijn. Vervolgens bepaalt u als opdrachtgever samen met ons de vervolgstappen.

 

Als gemachtigde (professioneel rechtshulpverlener) krijgen wij de beschikking over medische gegevens. Bij beroepszaken verleent de rechtbank daar specifieke toestemming voor middels een beslissing ex. artikel 8:32, tweede lid van de AWB. Deze medische gegevens mogen wij, zonder specifieke toestemming van de werknemer, niet delen met opdrachtgevers als dit de (voormalig) werkgever betreft. Wij houden ons strikt aan dit voorschrift. 

   

Twijfelt u over de juistheid van WIA beslissingen of wilt u meer weten over onze mogelijkheden neem dan contact met ons op via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of 023-5474457.

 

Denk wel aan termijnen waar binnen bezwaar of beroep kan worden aangetekend.

Voor ZW gevallen is dat in sommige situaties slechts twee weken.

 

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap