Home arrow Wet en regelgeving arrow Overige arrow Cijfers arrow Aantal loonsancties voor werkgevers blijft stevig stijgen
Aantal loonsancties voor werkgevers blijft stevig stijgen

Aantal loonsancties voor werkgevers blijft stevig stijgen. Werkgevers blijken niet ten onrechte beducht voor de gevolgen van UWV loonsancties bij langdurige arbeidsongeschikt. Wie zit er nu te wachten op een extra jaar lang loondoorbetaling? 

Terwijl jaarlijks het aantal loonsancties voor werkgevers stijgt daalt het aantal sancties dat wordt opgelegd aan werknemers. Het sanctiebeleid is zich nog steeds aan het ontwikkelen en is samen met het deskundigen oordeel een speerpunt voor het UWV.

Het ziet er daarom naar uit dat ook in 2009 een verdere stijging mag worden genoteerd. In het onderstaande overzicht vindt u de cijfers vanaf 2006 op een rij.  

Sancties 2006 2007 2008
Onvoldoende inspanningen               werkgever 696 1.158 1.629
Onvolledig reintegratieverslag           werkgever 310 300 341
Onvoldoende inspanningen               werknemer 33 31 22
Onvoldoende reintegratieverslag     werknemer 91 49 39
Onvoldoende inspanningen               wg en wn 9 5 5

Een loonsanctie betekent niet alleen extra kosten voor loondoorbetaling maar vaak ook extra kosten om de re-integratieinspanningen op het door UWV verlangde niveau te krijgen. Het voorkomen van loonsancties is mogelijk als de risico’s worden herkend maar ook de logica van het systeem wordt  doorgrond.  

Een aantal vragen is hierbij van belang:

  • Is (wordt) werknemer nog geschikt voor eigen werk;
  • Is het eigen werk aan te passen;
  • Is er ander passend werk bij eigen werkgever;
  • Is re-integratie naar andere werkgevers gestart?
  • Op welk moment had dat moeten gebeuren?

Uit steekproeven blijkt dat zo’n 15% van de ontvangen re-integratieverslagen (41.600 in 2008) sanctie waardig zou zijn. Het aantal sancties wat nu nog wordt opgelegd is veel minder.

Het UWV verklaart de noodzakelijkheid voor een strenge toetsing vanuit haar wettelijke verplichting  maar ook omdat een werknemer ernstig zou kunnen worden benadeeld bij een te soepele RIV toets door UWV. Werknemer loopt een grote kans op minder dan  35% arbeidsongeschikt te worden en heeft ook geen (vooruitzicht op) werk.

Meer weten hoe uw organisatie sancties kan voorkomen?

Neem dan contact met ons op: 023-5474457

 

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap