Home arrow Wet en regelgeving arrow Jurisprudentie arrow Ontslag tijdens proeftijd tijdens ziekte? Mag dat?
Ontslag tijdens proeftijd tijdens ziekte? Mag dat?

Tijdens ziekte geldt er een algemeen ontslagverbod. Dit verbod geldt niet tijdens de proeftijd. Een werknemer kan dus ontslagen worden tijdens de proeftijd, ondanks de omstandigheid dat deze ziek is.  

Proeftijd
Als iemand  bij een nieuwe werkgever gaat werken, dan kan deze in de arbeidsover-eenkomst een proeftijd opnemen.
De proeftijd mag nooit langer zijn dan twee maanden. Deze proeftijd biedt zowel werknemer als de werkgever  de mogelijkheid om te kijken of de andere partij aan de verwachtingen voldoet.  

Andere regels
De normale ontslagregels zijn tijdens een schriftelijk vastgelegde proeftijd niet van toepassing.  
De werkgever kan  kan de nieuwe werknemer in die periode per direct ontslaan en werknemer kan eveneens ontslag nemen wanneer hij/zij dat nodig vindt. Een opzegtermijn is, in tegenstelling tot de periode na de proeftijd, evenmin van toepassing.  

Grenzen aan proeftijd
In twee arresten heeft de Hoge Raad wel grenzen gesteld aan het proeftijdbeding.
Een ontslag tijdens de proeftijd kan bijvoorbeeld strijdig zijn met de beginselen van goed werkgeverschap, als de werkgever onzorgvuldig heeft gehandeld. Dat is echter niet het geval als een werkgever een zieke werknemer ontslaat tijdens de proeftijd, hoewel de werknemer (als gevolg van zijn ziekte) slechts een beperkte tijd had om zichzelf tijdens de proeftijd te bewijzen. De reden hiervan is dat de wetgever juist tijdens de proeftijd partijen de ruimte heeft willen geven om op een eenvoudige manier uit elkaar te gaan.  

 

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap