Home arrow Wet en regelgeving arrow Jurisprudentie arrow Sociale zekerheid arrow Chauffeur met een nul urencontract wordt ziek. Doorbetaling van loon?
Chauffeur met een nul urencontract wordt ziek. Doorbetaling van loon?

Een vrachtwagenchauffeur werkt op basis van een nul urencontract. De overeenkomst is aangegaan voor onbepaalde tijd en kent een uitgestelde prestatieplicht. Na een ongeval meldt de chauffeur zich ziek en wordt hij door de werkgever niet meer opgeroepen om te komen werken. De chauffeur vordert onder meer doorbetaling van zijn loon gedurende ten minste twee jaar na zijn ongeval. De werkgever is van mening dat hij het loon tijdens ziekte niet moet doorbetalen.

Omdat hij loon vordert tijdens zijn periode van arbeidsongeschiktheid moet de chauffeur bij zijn loonvordering ook een deskundigen oordeel van het UWV overleggen. Dit heeft hij niet gedaan maar de rechter helpt hem. Omdat de arbeidsongeschiktheid van de chauffeur door werkgever niet wordt betwist en omdat de werkgever de chauffeur nimmer heeft opgeroepen om te werken, moet de chauffeur ook geen verklaring overleggen.

De rechter overweegt voorts dat de arbeidsovereenkomst met uitgestelde prestatieplicht niet is beëindigd en dat daarom op de werkgever de plicht rust om loon tijdens ziekte door te betalen. Omdat de chauffeur op oproepbasis werkte wordt gekeken naar de laatste drie maanden voor het ongeval om te bekijken hoeveel zijn arbeidsduur gemiddeld bedroeg. Aan de hand van dat urental wordt de gemiddelde arbeidsomvang berekend en daarmee het achterstallige loon.

Voor de volledige Uitspraak

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap