Home arrow Wet en regelgeving arrow WIA arrow Een loonsanctie herstellen, hoe gaat dat?
Een loonsanctie herstellen, hoe gaat dat?

Het UWV heeft onze organisatie  een loonsanctie opgelegd vanwege onvoldoende re-integratie-inspanningen. Wij betalen onze werknemer nu ook in het derde jaar door.  

Tegen deze beslissing hebben wij bezwaar aangetekend en wij hebben extra actie gezet op onze re-integratie-inspanningen. Wij zijn - na deze versnelde acties - van mening dat de ‘tekortkomingen’ hersteld zijn.  Over hoe nu verder krijgen wij verschillende signalen.  

Het meest gehoord is dat de werknemer een nieuwe aanvraag moet gaan doen.  Is dat juist?    

In de praktijk blijken de meningen over de vraag wel of geen nieuwe aanvraag nogal verdeeld. De WIA aanvraag van uw werknemer werd opgeschort, dus niet in behandeling genomen. Er doen zich in dit geval, nu nieuwe omstandigheden voor die een voortgezette beoordeling noodzakelijk maken. Een nieuwe WIA aanvraag is in dit geval onnodig.

Werkgever moet zich schriftelijk melden bij de primaire afdeling AG van het UWV (dus niet bij de afdeling bezwaar en beroep) en zal moeten aantonen dat de gesignaleerde ‘tekortkomingen’ zijn hersteld.

Een aanleiding kan zijn dat de werknemer inmiddels aan het werk is gegaan maar ook re-integratie-inspanningen zonder dat er sprake is van  werkhervatting kan reden zijn  voor het intrekken van een opgelegde loonsanctie. Bijvoorbeeld omdat de werknemer nu al verder in een re-integratietraject 2e spoor zit zonder dat ook hij feitelijk werkzaam is.

Ook het gegeven dat de werknemer niet meer belastbaar is, de klachten zijn toegenomen, kan aanleiding zijn om de loonsanctie in te laten trekken. In dit geval zal met medische gegevens (FML) moeten worden aangetoond dat er geen mogelijkheden tot belastbaarheid meer zijn. 

Werkgever is hier dus altijd de partij die actie moet ondernemen en niet de werknemer.

Ondersteuning nodig bij het opheffen van een loonsanctie neem dan contact op telefoon: 023-5474457 of via e-mail Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

© L&M sociale zekerheid 

 

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap