Home arrow Wet en regelgeving arrow Overige arrow Cijfers arrow 54% van de gedeeltelijk arbeidsgeschikten in de WGA heeft een baan
54% van de gedeeltelijk arbeidsgeschikten in de WGA heeft een baan

Het hebben van een baan is voor een werknemer in de WGA zeer belangrijk. Want na afloop van de zogenaamde WGA loongerelateerde uitkering, zeg maar de WW regeling voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten, is de hoogte van het verdiende loon bepalend voor de uitkering die zij na afloop van de loongerelateerde uitkering gaan ontvangen.

Als een werknemer meer verdiend van 50% van de zogenaamde verdiencapaciteit dan kom de  in de loonaanvullingsregeling. Dit is een relatief gunstige regeling omdat de hoogte van de uitkering gekoppeld aan het WIA maandloon.

Wordt die 50% niet gehaald dan ontstaat recht op een lage WGA vervolguitkering. De hoogte hiervan wordt gebaseerd op een percentage tussen de 28% en 50,75% van het wettelijk minimumloon. Dat vaak veel lager dan het WIA maandloon en dus geen vetpot.

Werknemers die vanuit een dienstverband ziek werden (ex-werknemers) en door werkgever werden begeleid tijdens hun ziek zijn hebben veel vaker een baan dan de groep zonder baan (ex-vangnetters) die vanuit de ziektewet vangnet in de WGA regeling terecht is gekomen.

Voor de begeleiding van deze groep is UWV in de meeste gevallen verantwoordelijk. Van elke 5 gedeeltelijke WGA’ers komen er twee uit de Ziektewet (ex-vangnetters) en drie van een werkgever.

Eind 2008 werkte 69% van de ex-werknemers tegenover 30% van de ex-vangnetters. De ex-werknemers hebben dus ruim twee keer zo vaak een dienstverband als de ex-vangnetters. De re-integratie-inspanningen van werkgevers lijken dus een stuk beter te scoren dan die van UWV.

Een zelfde tendens is zichtbaar bij de groep van 35 minners. Bij de 35% minners lag het percentage met een baan eind 2008 op 52%.66% van de werknemers die begeleid werden door hun (ex) werkgever hebben een dienstverband tegenover 39% van de ex-vangnetters.

Werknemers die tijdens ziekte begeleid werden door hun werkgever hebben vaker nog een vast dienstverband omdat zij bij hun oude werkgever in dienst konden blijven.

Bron: de kwartaalverkenning 1.2010 van UWV  

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap