Home arrow Wet en regelgeving arrow Jurisprudentie arrow Arbeidsrecht arrow Ontslagvergoeding 46000 euro wegens slecht werkgeverschap
Ontslagvergoeding 46000 euro wegens slecht werkgeverschap

De werkgever heeft zich niet als een goed werkgever gedragen naar een werkneemster die terugkwam van zwangerschapsverlof. Dit resulteert in een ontbinding met een vergoeding van ruim € 46.000. 

De zaak

Een werkneemster werkte sinds 1995 als secretarieel medewerkster voor de Dipasa (Group) in Enschede, één van de belangrijkste sesamzaadproducenten. In 2008 ging ze met zwangerschaps-verlof. Na haar verlof werd haar functie ingrijpend gewijzigd. Een maand later viel ze uit door ziekte (postnatale depressie).  

Ontbindingsprocedure

In oktober 2009 gaf haar baas in een gesprek aan dat ze niet goed functioneerde voor haar re-integratie. Volgens de directeur en drie collega’s was de sfeer sinds haar afwezigheid verbeterd. De werkneemster zou nooit een teamspeler zijn geweest en evenmin collegiaal. Kort daarna werd ze vrijgesteld van werk en stapte de baas naar de rechter voor een ontbindingsprocedure. Ook vermin-derde de werkgever haar loon tot 70%. 

De rechter

Volgens de rechter was er geen grond om de werkneemster iets te verwijten. Aan de andere kant kon de werkgever wel wat verweten worden: door op zo’n manier met de werkneemster om te gaan had hij zich niet als goed werkgever gedragen. Uit het gespreksverslag bleek onder meer dat de werkgever had geïnformeerd naar haar medicijngebruik en naar de bijwerkingen ervan. Daarnaast was er geen grond voor de salarisvermindering tijdens de vrijstelling van werk.  

De ontbindingsgrond kwam voor rekening van de werkgever. De rechter kende daarom vergoeding toe van ruim 46.000 euro (correctiefactor 2). 

Bron: Rechtbank Almelo, sector kanton, 7 januari 2010, LJN BK9667

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap