Home arrow Wet en regelgeving arrow Jurisprudentie arrow Arbeidsrecht arrow Ook geen deeltijdontslag via de kantonrechter
Ook geen deeltijdontslag via de kantonrechter

Stichting Biblionova vraagt gedeeltelijk ontslag voor een langdurige zieke werkneemster om het aantal uren te reduceren, van 19 uur naar 3 uur. Deeltijdontslag is juridisch weliswaar mogelijk maar, ook voor deeltijdontslag is een ontslagvergunning nodig.

De beleidsregels van het UWV-WERKbedrijf voor afgifte van een ontslagvergunning verbieden echter deeltijdontslag. Daardoor is een deeltijdontslag feitelijk niet meer mogelijk in de praktijk.

Biblionova trachtte door een verzoek tot gedeeltelijke ontbinding van de arbeidsovereenkomst via de kantonrechter toch te komen tot deeltijdontslag. De kantonrechter werd gevraagd het arbeidscontract voor 19 uur te ontbinden en aangeboden werd de werknemer opnieuw, maar dan voor 3 uur opnieuw in dienst te nemen.  

In deze zaak is de werknemer grotendeels arbeidsongeschikt, maar voor 3 uur nog wel arbeidsgeschikt en zij werkt die uren ook. De kantonrechter Sittard-Geleen heeft beslist dat een dergelijk verzoek de overduidelijk bedoeling heeft om de normale ontslagregels te ontgaan.

De kantonrechter meent dat hij daaraan alleen kan meewerken als de verzoekende onderneming door weigering van ontbinding bijvoorbeeld in grote financiële moeilijkheden komt. Dat was in deze zaak niet het geval, de werkgever wilde alleen van het deel dat de werknemer arbeidsongeschikt was af.  De kantonrechter oordeelt dat door een dergelijk verzoek aan het stelsel van sociale zekerheid en ontslagbescherming wordt getornd.

De kantonrechter vindt de erg eenvoudige ontbindingsprocedure, waarin hoger beroep niet mogelijk is, niet de weg om dat te doen, dat hoort bij de wetgever thuis, niet de kantonrechter. De kantonrechter wees het verzoek daarom af.

LJN: BL6533,Sector kanton Rechtbank Maastricht. uitspraak 4 maart 2010

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap