Home arrow Wet en regelgeving arrow WIA arrow Overzicht arbeidsongeschiktheidsuitkeringen per werknemer nodig?
Overzicht arbeidsongeschiktheidsuitkeringen per werknemer nodig?

Twijfels over de hoogte van uw gedifferentieerde WGA premie of bent u het niet eens met uw gedifferentieerde premiepercentage WGA?  Dan kunt u de Belastingdienst vragen om de uitbetaalde WAO- en WGA-uitkeringen per werknemer. De belastingdienst stuurt u dan de zogenoemde instroomlijsten met de arbeidsongeschiktheidsuitkeringen per werknemer.In het verleden stelde de Belastingdienst  de instroomlijsten alleen beschikbaar aan werkgevers die op tijd bezwaar maakten.

Dit is verruimd: u kunt de instroomlijsten ook krijgen als uw bezwaar te laat is en als u verzoekt om een lager gedifferentieerd premiepercentage WGA.

Aan welke voorwaarden moet uw verzoek voldoen?

Als u de instroomlijsten bij de Belastingdienst  opvraagt, krijgt u ze toegestuurd als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U vraagt de instroomlijsten op om uw bezwaar of verzoek te kunnen motiveren. Het maakt niet uit of uw bezwaar op tijd of te laat is.
  • Het premiepercentage voor uw organisatie werd vastgesteld, is hoger dan het minimumper- centage.  Stuur daarom een kopie van de beschikking gedifferentieerde premie WGA mee.
  • Er is sprake van instroom in de WAO/WGA. Stuur daarom een kopie van de toekennings- beschikking  WGA mee.

Vraagt een intermediair de instroomlijsten voor u op, dan moet hij bij het verzoek ook een machtiging meesturen waaruit blijkt dat hij de instroomlijsten mag opvragen en dat wij ze hem mogen toesturen. De machtiging moet door u ondertekend zijn.

Toesturen van de instroomlijsten

Als u aan deze voorwaarden voldoet, vragen wij de instroomlijsten voor u op bij UWV. Zodra wij ze hebben ontvangen, sturen wij ze naar u door. U krijgt vervolgens van ons een redelijke termijn om uw bezwaar verder te motiveren. 

Ondersteuning

Heeft uw organisatie behoefte aan ondersteuning bij het vaststellen of uw organisatie teveel  premie (heeft) betaald.  L&M ondersteunt uw organisatie hierbij op basis van no ure no pay.

Wilt u meer weten neem dan even contact met ons op Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of 023-5474457 

© L&M sociale zekerheid

 

 

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap