Home arrow Wet en regelgeving arrow Eigen risico dragen WGA arrow WGA-verzekering bij UWV blijft mogelijk
WGA-verzekering bij UWV blijft mogelijk
Werkgevers kunnen zelf blijven kiezen hoe ze zich verzekeren tegen het risico dat werknemers gedeeltelijk arbeidsongeschikt raken. Ze kunnen dit bij een private verzekeraar blijven doen of via een publieke verzekering bij UWV (Uitvoeringinstituut Werknemersverzekeringen). Het kabinet komt, gezien zijn demissionaire status, niet meer met voorstellen om de wettelijke regeling Werkhervatting van Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) te privatiseren. Dit schrijft minister Donner  in een brief aan de Tweede Kamer.

De evaluatie van de WGA leidt niet tot de conclusie dat er uit het oogpunt van preventie een verschil is in de aanpak van langdurig ziekteverzuim en het bevorderen van werkhervatting bij werknemers tussen publieke en privaat verzekerde werkgevers.  

Minister Donner wijst ook op de substantiële overgangskosten die de privatisering met zich meebrengt voor werkgevers. Daarnaast is het kostenvoordeel voor werkgevers op de lange termijn onzeker. Het huidige systeem werkt efficiënt doordat private verzekeraars en UWV concurreren en werkgevers zelf kiezen voor de beste oplossing voor hun zieke werknemers.

 

Lees het persbericht
 

Download het onderzoeksrapport (pdf)
 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap