Home arrow Wet en regelgeving arrow Jurisprudentie arrow Teveel loon ontvangen en dan?
Teveel loon ontvangen en dan?

Incidenteel gebeurt het. Zonder dat je het wilt maar tegelijkertijd leidt het tot iets van verholen blijdschap. De baas betaalt teveel loon door. 

Je gaat iets minder werken en de salarisadministrateur verzuimt om de urenvermindering door te voeren in de salarisadministratie of een werkgever vergeet de stagevergoeding van een vertrokken stagiaire te beëindigen.  Melden of niet melden dat kan een dilemma worden.

Voor de goede verhouding met de werkgever is het goed  om hem te informeren.  Maar ook uit oogpunt van het recht zal een werknemer het  geld dat hij te veel heeft ontvangen moeten terug betalen omdat er geen goede reden voor de betaling bestond. De werkgever heeft daarom het recht om het te veel betaalde terug te vragen.  

Redelijke regeling

Terugbetalen of verrekening van hetgeen je teveel hebt gekregen is altijd lastig. Terugbetaling in een keer van grote bedragen is niet redelijk. Het terugbetalingsvoorstel moet redelijk zijn en moet voorkomen dat de werknemer financieel (verder) in de problemen komt. Dat voorstel kan komen van de werknemer of van werkgever. Heel soms komt teveel uitbetaald loon wel voor rekening van werkgever zo blijkt uit een recente zaak die speelde bij de rechtbank in Zaandam.  

Wat was het geval?

Een schoonheidsspecialiste werkte twee jaar lang op uurtarief afwisselend 30 uur en 36 uur per week,  gemiddeld 33 uur per week. Meer uren werken was contractueel mogelijk. Minder uren niet. Bij het einde van het contract vond werkgever dat werkneemster te weinig uren had gewerkt en dus teveel loon en vakantietoeslag had ontvangen. Toen werkneemster het verschil, volgens werkgever ruim € 2000.00, niet wilde terug betalen ging werkgever naar de kantonrechter. 

De kantonrechter stelde dat de schoonheidspecialiste mogelijk wat minder uren had gewerkt dan afgesproken. Als dit al zo was, dan diende dit, volgens de kantonrechter, echter voor risico van het bedrijf komen omdat het bedrijf het rooster opstelde en dus de werkuren bepaalde. De werkneemster had daarom recht op het over die uren vastgestelde salaris. Er was niet te veel aan haar betaald dus hoefde de vrouw ook niets terug te betalen.

LJN BL5607, Rechtbank Haarlem (locatie Zaandam)  uitspraak 11 maart 2010

©  L&M sociale zekerheid

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap