Home arrow Wet en regelgeving arrow Jurisprudentie arrow Sociale zekerheid arrow Introductie haalbaarheidsonderzoek bezwaar
Introductie haalbaarheidsonderzoek bezwaar
Kent u het dilemma? Maak ik bezwaar tegen een UWV besluit of toch maar niet? Voor u het weet is de bezwaartermijn voorbij en is uw mogelijk kansrijke zaak een kansloze missie geworden. Wat kan het haalbaarheidsonderzoek bezwaar van L&M voor u betekenen?

Neem als voorbeeld het verschil tussen een WGA- of IVA-toekenning. Ht verschil hier is het antwoord op de vraag of een werknemer naast volledig arbeidsongeschikt ook duurzaam arbeidsongeschikt is. In het onderliggende artikel kunt u lezen hoe dat kan werken in de praktijk 

WGA of IVA uitkering maakt vooral voor werkgevers een groot financieel verschil omdat bij WGA toekenning de WGA-schade tien jaar lang aan de werkgever wordt doorbelast. Dat kan een hele dure grap zijn. Accepteren of actie ondernemen maar hoe dan?

Om de juistheid van een WGA beslissing te kunnen beoordelen moet er inzicht komen in de medische en de procedurele aspecten van het dossier. Doorbelasting van de WGA-schade aan de werkgever gebeurt met enige regelmaat ten onrechte. Om zekerheid te krijgen over de juistheid van een WGA-toekenning en de terechte doorbelasting van de schade aan uw organisatie kunt u het haalbaarheidsonderzoek bezwaar door L&M laten uitvoeren. U krijgt dan inzicht in uw mogelijkheden en kansen tegen een aanvaardbare vast tarief. 

Hoe werkt het haalbaarheidsonderzoek?

Een opdrachtgever die een haalbaarheidsonderzoek laat uitvoeren door L&M stuurt een ingevuld en ondertekend machtigingsformulier voor het betreffende bezwaar naar L&M. Wij bevestigen de ontvangst via mail, tekenen bezwaar aan en vragen de dossierstukken bij UWV op.           

Na ontvangst van de dossierstukken beoordelen wij uw bezwaarmogelijkheden. Van alle stappen in het proces en het eindresultaat van onze beoordeling ontvangt u als opdrachtgever via e-mail een statusrapportage en of een copie van de verzonden correspondentie.  

Het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek geeft de opdrachtgever een goed inzicht omtrent de vraag of bezwaar maken een goede, een beperkte of geen kans van slagen heeft. Het geeft u tevens inzicht op basis van welke gronden bezwaar kan worden gevoerd. Aan de hand van het advies  beslist de opdrachtgever of het bezwaar wordt doorgezet. Of hij dat zelf doet, door L&M laat uitvoeren of door een mogelijke andere derde partij. Dit is altijd de keuze van de opdrachtgever.

Haalbaarheidsonderzoek ook bij oplegging van een UWV loonsanctie

Het is kostbaar maar bovenal frustrerend als een werkgever een loonsanctie krijgt opgelegd omdat UWV van mening is dat er onvoldoende of het verkeerde aan re-integratie is gedaan. Ook tegen een dergelijke uitspraak is bezwaar mogelijk en vaak ook aan te raden.

Is de ene loonsanctie gewoon realistisch te noemen, soms krijgen werkgevers ook verwijten te horen die de term realistisch niet meer kunnen verdragen. Ook dan blijkt het nog niet altijd eenvoudig te zijn een loonsanctie weg te laten nemen. Gefundeerd bezwaar maken met kennis van zaken en gangbare jurispriudentie is ook dan noodzakelijk.  

De kosten

Voor het uitvoeren van het haalbaarheidsonderzoek en een advies aan de opdrachtgever over het vervolgtraject brengen wij € 525.00 ex. BTW in rekening. 

Kosten zoals portokosten, reiskosten, etc. worden doorberekend aan de opdrachtgever.

Na uw keuze tot continuering van een bezwaarprocedure na een haalbaarheidsonderzoek hanteert L&M het gebruikelijke uurtarief van € 105.00 exclusief BTW.

Wilt u meer weten

Bel ons  023-5474457 of mail ons e-mail:  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken     

 

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap