Home arrow Wet en regelgeving arrow Overige arrow Kostenvergoeding doorbetalen bij ziekte?
Kostenvergoeding doorbetalen bij ziekte?

Eén van onze werknemers is ziek geworden en het ziet ernaar uit dat de ziekte lang kan gaan duren voordat hij is hersteld. Mogen wij zijn vaste kostenvergoeding blijven doorbetalen? 

Kostenvergoedingen dienen normaal gesproken ter dekking van kosten die een werknemer maakt bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden. Als een werknemer ziek is, voert hij geen werkzaamheden uit in het kader van zijn dienstbetrekking en maakt hij normaliter ook geen kosten. Desondanks hoeft u bij ziekte niet direct te stoppen met het uitbetalen van een (onbelaste) vaste kostenvergoeding.  

De Belastingdienst staat toe dat u deze vergoeding nog uitbetaalt in de maand waarin de werknemer ziek wordt én de daaropvolgende maand. Dus wordt een werknemer in maart ziek, dan mag een vaste kostenvergoeding in maart en april nog onbelast worden uitbetaald. Wordt de vaste vergoeding ook daarna nog uitbetaald, dan is er sprake van (belast) loon.

Vaktijdschrift
Overigens geldt voor sommige kosten dat u deze ook onbelast mag blijven vergoeden als een werknemer gedurende langere tijd ziek is. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een abonnement op een vaktijdschrift dat meestal voor een heel jaar loopt en waarvan het niet logisch – en ook niet mogelijk – is dat dit tijdens de ziekte van de werknemer tijdelijk wordt opgezegd.

Bron: De SalarisAdviseur >>

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap