Home arrow Wet en regelgeving arrow ZW & WaZo arrow Wijziging correspondentie UWV rond WAZO-uitkering
Wijziging correspondentie UWV rond WAZO-uitkering

Vanaf 26 juni 2010 ontvangt een zwangere werkneemster nog maar een brief over haar zwangerschaps- en bevallingsuitkering (WAZO-uitkering) in plaats van twee. Dat scheelt UWV én uw werknemer papierwerk.

Tot 26 juni 2010 ontving een zwangere werknemer twee 2 brieven: een voor de toekenning van de zwangerschapsuitkering en een voor de toekenning van de bevallingsuitkering. Vanaf 26 juni 2010 ontvangt zij er nog maar een: de brief waarin staat dat zij de uitkering krijgt. Dit komt doordat de zwangerschaps- en bevallingsuitkering vanaf 1 januari 2011 worden samengevoegd. Wij kozen ervoor de brieven nu al samen te voegen.

Wanneer wel nog twee brieven?
Bevalt uw werknemer later dan de vermoedelijke bevallingsdatum? Dan ontvangt zij wel nog een tweede brief, omdat haar verlof dan langer duurt. Dit bevestigen wij in een brief met de einddatum van haar verlof. Uw werknemer hoeft hier niets voor te doen. De gemeente waarin zij woont, geeft de bevallingsdatum aan ons door.
Zwangere werknemers die voor 26 juni 2010 de brief ontvingen waarin staat dat zij de uitkering krijgen en na 26 juni 2010 bevallen, ontvangen ook nog twee brieven.

Hoelang duurt de uitkering?
Heeft u een zwangere werknemer? Dan kan zij vanaf 6 weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum zwangerschapsverlof krijgen. Vanaf dat moment begint ook haar recht op een zwangerschaps- en bevallingsuitkering. Deze uitkering krijgt zij tot minstens 10 weken na haar bevalling. 
Meer weten over het aanvragen van een zwangerschaps- en bevallingsuitkering? Kijk dan op Aanvraag WAZO-uitkering.

bron: UWV 

 

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap