Home arrow Wet en regelgeving arrow WIA arrow Toegenomen arbeidsongeschikt en loondoorbetalingsverplichting
Toegenomen arbeidsongeschikt en loondoorbetalingsverplichting

Er bestaan in de praktijk veel vragen over de loondoorbetalingsverplichting bij toegenomen arbeidsongeschiktheid na een eerdere WIA beoordeling en afwijzing daarvan (35 min). Deze week ontvingen wij de volgende vragen. 

Vraag:  Is het mogelijk om na een eerdere WIA beoordeling die leidde tot een afwijzing wegens minder dan 35% arbeidsongeschiktheid bij hernieuwde uitval met dezelfde, dan wel met andere klachten, een verzoek bij UWV in te dienen voor een versnelde beoordeling van WIA rechten?   

Antwoord:  Ja, dat is mogelijk. Echter alleen bij toename van de dezelfde klachten geldt de optie voor toekenning van IVA of WGA uitkering zonder wachttijd. Indien er andere klachten spelen dan geldt dat werkgever weer twee jaar lang het loon zal moeten door betalen. 

Vraag:  Is het mogelijk om bij toegenomen arbeidsongeschiktheid vanwege dezelfde klachten het loon stop te zetten? Wij hebben dan immers al 2 jaar lang loon doorbetaald.  

Antwoord:  Ja, dat is mogelijk mits je als werkgever er heel zeker van bent dat het gaat om exact dezelfde klachten en toename van deze klachten. In dit geval kan er mogelijk een WGA uitkering of zelfs een IVA uitkering worden verstrekt. Maar realiseer je wel dat als werkgever stopt met betalen je daarmee de werknemer in een moeilijk financieel parket kan brengen omdat het mogelijk weken duurt voordat UWV de nieuwe beoordeling heeft afgerond en tot uitkering kan komen.

De kans dat werknemer tijdelijk zonder inkomen komt te zitten is dus aanwezig. Mogelijk kan een WIA voorschot hier een oplossing brengen. Er moet een complete WIA beoordeling plaatsvinden. Er is echter geen compleet nieuwe aanvraag nodig.  

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap