Home arrow Wet en regelgeving arrow Jurisprudentie arrow Sociale zekerheid arrow Zijn wij verplicht om het tweede spoor inzetten?
Zijn wij verplicht om het tweede spoor inzetten?

Momenteel hebben we een situatie waarvan ik me afvraag of we een traject 2e spoor in moeten zetten?  Het gaat om een verzorgende die sinds augustus 2010 ziek is, zonder succes geopereerd werd, maar de klachten zijn nadien nog steeds even erg en de bedrijfsarts en de behandelaar twijfelen ernstig over terugkeer eigen werk.  

Betrokkene mag nu wel licht fysiek werk doen, zoals administratieve taken voor halve dagen en dan langzaam uitbreiden. Binnen onze organisatie hiervoor geen blijvend en passend werk. Bijkomend aspect is dat deze medewerker een tijdelijk contract heeft tot 30 april 2011.

In hoeverre zijn wij verplicht om een traject 2e spoor aan te gaan gezien het feit dat haar contract binnenkort afloopt?

Antwoord:

Uit de vraag concludeer ik dat - redelijkerwijs  - vaststaat dat terugkeer eigen werk niet meer mogelijk is en dat ander passend werk intern (structureel van aard) ook geen optiehaalbare kaart is. Als betrokkene daarmee ook akkoord is, dan is een snelle inzet van het 2e spoor aan te raden. Ik neem aan dat het contract eind april 2011 zal aflopen en er op dat moment nog steeds sprake is van ziekte.  Betrokkene zal dan  ziekengeld claimen als zij ziek uit dienst gaat. 

Als werkgever afwacht en verder niets doet aan re-integratie dan zal UWV eind april ziekengeld op werkgever verhalen omdat er geen inzet is gepleegd in het tweede spoor.  De wet schrijft voor dat UWV dan bij de werkgever de vertragingsschade verhaalt die is ontstaan door toedoen van werkgever.

Conclusie:  Doe alles aan re-integratie als ware het een werknemer met een vast contract maar vraag wel UWV om financiële steun via het participatieverzoek. Gebruikmaken van het participatieverzoek houdt in dat UWV meebetaalt aan de kosten van re-integratie die gelden na datum afloop van het contract. 

Zie voor meer info over het participatieverzoek  www.uwv.nl

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap