Home arrow Wet en regelgeving arrow ZW & WaZo arrow Wanneer ziekmelding vanaf 1.1.2011
Wanneer ziekmelding vanaf 1.1.2011

Ziekmelding Ziektewet-uitkering soms later

Vanaf 1 januari 2011 heeft u voor sommige groepen werknemers met recht op een Ziektewet-uitkering meer tijd om de ziekmelding door te geven.Het gaat om werknemers die recht hebben op een Ziektewet-uitkering en die:

  • onder de no-riskpolis vallen;
  • ziek zijn geworden door zwangerschap vóórdat de zwangerschapsuitkering ingaat;
  • ziek zijn geworden door een orgaandonatie.

Binnen 6 weken

Voortaan mag u deze werknemers tot 6 weken na de eerste ziektedag nog ziekmelden. Tot nu toe moest dit binnen 4 dagen na de eerste ziektedag. Door de ruimere periode kunt u deze ziekmeldingen opsparen. U kunt de ziekmeldingen bijvoorbeeld 1 keer per maand aan ons toezenden.

Betermelden

In de nieuwe situatie kan het voorkomen dat een werknemer weer beter is vóórdat u hem heeft ziekgemeld. Let op: u moet de betermelding dan tegelijk met de ziekmelding aan ons doorgeven. Het zou namelijk verwarrend zijn als u bij ons een werknemer betermeldt die u nog niet heeft ziekgemeld. Wordt een werknemer beter nádat u hem heeft ziekgemeld? Dan moet u hem binnen 2 dagen bij ons betermelden.Voor alle duidelijkheid, voor alle andere werknemers veranderen de regels voor ziekmelden niet. U blijft die ziekmeldingen doen zoals u gewend bent.

Wees op tijd

Zorg er in alle gevallen voor dat u uw ziekmeldingen op tijd doet. Daarmee voorkomt u dat u een boete krijgt. Wilt u zeker weten dat u uw ziekmeldingen op de juiste wijze doet?

bron: UWV

Soort ziekmelding    Wanneer ziekmelden bij UWV?
Op laatste werkdag
Uiterlijk binnen 6 weken na eerste ziektedag
   
Uiterlijk op de 4e ziektedag
Uiterlijk binnen 4 dagen nadat uw werknemer 13 weken ziek is
 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap