Home arrow Wet en regelgeving arrow WIA arrow Hogere publieke WGA premie?
Hogere publieke WGA premie?

In de markt doen geruchten de ronde dat de minimum WGA-premie voor grote werkgevers (loonsom 2011 > 747.500 euro) zal worden verhoogd vanaf 1 januari 2012.  De bron voor dit voor sommige werkgevers verontrustende nieuws is BDO accountants  meer specifiek de Adviesgroep Loon- & Premieheffing.

Als verklaring wordt gegeven de kabinetsevaluatie over de WIA van 25 maart 2011. Het kabinet zou  een meer competitief speelveld willen realiseren tussen de premiestelling bij UWV  en de premie bij de commerciële verzekeraars.  Daarom het voornemen  om voor grote werkgevers  die bij UWV zijn verzekerd een meer realistische minimumpremie, in de praktijk dus een hogere premie,  in te gaan voeren.

Er zou volgens BDO uit overigens nog niet bevestigde berichten sprake kunnen zijn van een verhoging van de minimumpremie van de huidige 0,07% naar 0,20%-0,25%.  Door deze fikse verhoging zou er een nieuwe instroom van organisatie naar de private verzekeraars worden beoogd.

Er wordt gemeld dat ‘een maand verlenging voorgesteld wordt om tot de keuze van het eigenrisicodragerschap te komen, omdat de keuze om op 1 januari 2012 eigenrisicodrager   te worden al voor 1 oktober a.s. gemaakt zou moeten worden’.

Bron: BDO

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap