Home arrow Wet en regelgeving arrow Jurisprudentie arrow Arbeidsrecht arrow Oproepkracht: 30 minuten werk, 3 uur loon
Oproepkracht: 30 minuten werk, 3 uur loon

Het gerechtshof in Leeuwarden deed op 19 juli 2011 een belangwekkende  uitspraak die gevolgen zal hebben voor werkgevers die oproepkrachten inzetten op beperkte uurbasis.  Een oproepkracht met een contract voor minder dan vijftien uur per week en onvoorspelbare werktijden, moet voor elke keer dat hij werkt minimaal voor drie uur loon ontvangen.

 

De zaak werd aangespannen door een taxichauffeuse die meende dat ze te weinig loon betaald had gekregen.  Ze ontving alleen loon over de daadwerkelijk gewerkte uren, ook wel de nettowerktijd genoemd.

Dus als een werknemer met een oproepcontract op een dag 15 minuten werkt, moet de overige 2 uur en 45 minuten ook uitbetaald worden.
Volgens het gerechtshof Leeuwarden is deze regeling een compensatie voor de onzekerheid waarin een werknemer met een dergelijk contract verkeert. Het is voor het eerst dat de rechter zich hierover zo duidelijk uitspreekt.

 

De werkgever is volgens de uitspraak alleen verplicht voor iedere oproep minimaal drie uur loon uit te betalen als aan alle drie voorwaarden wordt voldaan:

o   de taxichauffeur heeft een contract voor minder dan vijftien uur,

o   hij is oproepkracht

o   het arbeidspatroon ligt niet vast.

 

Ook werd uitgesproken dat als een oproepkracht bijvoorbeeld om negen uur een kwartier werkt en dan wat later opnieuw een kwartier, dan gelden beide kwartieren niet als aparte werkdiensten. De werkgever hoeft de oproepkracht in dat geval niet twee maal loon voor drie uur te betalen, maar betaalt slechts eenmaal voor drie uur werk.

 

De uitspraak van het Hof heeft betrekking op wetsartikel BW 7:628 lid a en is gedaan bij een juridisch geschil tussen een taxichauffeuse en haar werkgever de Taxicentrale uit Drachten en Leeuwarden.

Terugwerkende kracht
FNV Bondgenoten toonde zich al verheugd over de uitspraak. Volgens Janwillem Compaijen, bestuurder hebben oproepkrachten in de taxi-, horeca- en supermarktbranche de meeste baat bij de uitspraak. Oproepkrachten kunnen nu volgens Compaijen tot vijf jaar terug aanspraak maken op achterstallig salaris.

Bron:  LJN: BR2346, Gerechtshof Leeuwarden, 200.048.396/01

© L&M sociale zekerheid    Ad van Lieshout

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap