Home arrow Wet en regelgeving arrow Jurisprudentie arrow Arbeidsrecht arrow Gaat ontslag op staande voet in rook op?
Gaat ontslag op staande voet in rook op?

In juli 2011 ontsloeg aardappelzetmeelproducent Avebe een aantal werknemers - op staande voet - omdat zij maling hadden aan het rookverbod. De werknemers werden op heterdaad betrapt toen zij rookten in een bedieningsruimte van de fabriek in Ter Apelkanaal waar ingrediënten voor lijmachtige producten worden gemaakt.

Volgens het concern zou er sprake zijn geweest van ”roekeloos gedrag’’. Het bedrijf voert bewust een strak rookbeleid omdat in de fabriek sprake is van een flink explosiegevaar. De betrokken werknemers zijn diverse malen gewezen op het gevaar van het roken.

De werknemers accepteerden het ontslag niet en legden het voor aan de rechtbank in Groningen.  De rechtbank besloot dat het concern de vier werknemers hun oude baan moet teruggeven. Ook moet het salaris over de tijd dat ze thuis hebben gezeten worden uitbetaald.                    

Volgens de rechtbank hebben de werknemers, die toe gaven dat zij hadden gerookt maar niet in een ruimte waar dat gevaar opleverde, zich niet als goed werknemers gedragen.      

Maar het ontslag op staande voet ging de rechtbank een stap te ver. Het bedrijf heeft de werknemers weliswaar herhaaldelijk gewaarschuwd dat niet mocht worden gerookt, maar nooit duidelijk gemaakt dat roken zou kunnen leiden tot ontslag. Zo ging uiteindelijk ook het ontslag op staande voet in rook op.

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap