Home arrow Wet en regelgeving arrow ZW & WaZo arrow Zwangerschapsverklaring naar UWV niet meer nodig
Zwangerschapsverklaring naar UWV niet meer nodig

De Wet Arbeid en Zorg regelt dat vrouwen een uitkering van minimaal 16 weken krijgen tijdens en na hun zwangerschap.  De periode van 16 weken is gekoppeld aan de vermoedelijke  datum van de bevalling. De werkgever moet de WAZO-uitkering aanvragen bij UWV en levert daarbij tevens een zwangerschapsverklaring aan. Vaak wordt deze nagestuurd.  Vanaf 1 januari 2012 is een zwangerschapsverklaring niet meer nodig bij de aanvraag voor een WAZO-uitkering.  

 

De werkgever moet vanaf 2012 bij de WAZO-aanvraag zelf aangeven wat de vermoedelijke bevallingsdatum van zijn werknemer is.  De werkgever moet de zwangere werknemer wel om een zwangerschapsverklaring vragen en dient deze te bewaren omdat UWV die verklaring eventueel kan opvragen bij de werkgever. 

 

De nieuwe werkwijze  bespaart werkgever maar vooral UWV het nodige werk.  Door de wijziging is het mogelijk om de betalingen van de WAZO-uitkeringen vanaf 1 januari 2012 te automatiseren. Na de introductie van de Wet Walvis beschikte UWV digitaal over alle gegevens voor recht, hoogte en duur van de WaZo uitkering maar moesten nog werken met een papieren zwangerschapsverklaring. Dit behoort vanaf 1 januari 2012 tot het verleden.

bron: UWV

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap