Home arrow Wet en regelgeving arrow Jurisprudentie arrow Geen verstrekking agh- en sfb status door UWV
Geen verstrekking agh- en sfb status door UWV

Organon N.V.  uit Oss verzocht UWV om haar een overzicht te verstrekken van haar werknemers waarvoor bij UWV bekend was dat deze beschikten over de zogenoemende status arbeidsgehandicapte (AGH) dan wel de status structureel functioneel beperkt (SFB) .

UWV wees dit verzoek op 14  februari 2011 af omdat UWV van mening was dat niet gesteld of gebleken is dat er sprake is van een uitzonderingssituatie, op grond waarvan het in artikel 74, eerste lid, Wet SUWI gestoelde verbod om andere gegevens bekend te maken dan voor de uitvoering van Wet SUWI is of toegestaan, in het onderhavige geval niet van toepassing is. Kort gezegd UWV vindt dat zij deze gegevens op basis van de wetgeving niet mogen verstrekken.

De medicijnenproducent ging na de afwijzing in beroep bij de rechtbank Den Bosch. Op 1 december 2011 deed de rechtbank uitspraak en overwoog daarbij eveneens dat art. 38b van de Ziektewet en de Wet SUWI het UWV geen mogelijkheden biedt om de AGH- en of SFB-status van werknemers aan derden te verstrekken.

LJN BU6798, Rechtbank 's-Hertogenbosch, AWB 11/1570

 

 

Zie ook LJN: BV1711, Rechtbank Haarlem, AWB 11/3227 uitspraak 23 december 2011

 

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap