Home arrow Wet en regelgeving arrow ZW & WaZo arrow Loondoorbetaling zieke 65-plusser beperkt
Loondoorbetaling zieke 65-plusser beperkt

Loondoorbetaling zieke 65-plusser beperkt

Binnenkort,  mogelijk al vanaf 2012, hoeven werkgevers van zieke 65-plussers hun loon niet meer twee jaar lang door te betalen, maar nog maar zes weken. Met deze en andere maatregelen hoopt minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de risico’s voor werkgevers te verminderen en daardoor de arbeidsparticipatie van ouderen te vergroten.


Een wetsvoorstel dat onder meer de regels rond loondoorbetaling voor zieke pensioengerechtigde werknemers vereenvoudigt, wordt begin volgend jaar ingediend, zei Kamp vorige week in de Tweede Kamer. In het wetsvoorstel, waarin de loondoorbetaling bij ziekte voor doorwerkende pensioengerechtigden wordt beperkt tot zes weken, wordt verder de ontslagtermijn voor ouderen verkort tot een maand. Dat is nu nog – afhankelijk van afspraken in de cao en de lengte van de arbeidsrelatie – één tot vier maanden.
­
Minister Kamp wil het daarmee voor werkgevers aantrekkelijker maken om ouderen in dienst te houden. Veel ondernemers doen dat nu niet wegens de risico’s die daaraan verbonden zijn. Zo is de kans op uitval door ziekte groter bij oudere werknemers dan bij jongere collega’s.

 

Bron: Staatscourant  

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap