Home arrow Wet en regelgeving arrow Jurisprudentie arrow Arbeidsrecht arrow Geen ontslagvergoeding voor GGZ-verpleger
Geen ontslagvergoeding voor GGZ-verpleger

Een ambulant thuiszorgverpleger, sinds 1987, werkzaam in de sector GGZ werd op 1 juni 2011 op staande voet ontslagen nadat een cliënte bij haar psychiater had gemeld dat ze al 9 jaar een affectieve en seksuele relatie met de verpleger had.  De man vocht zijn ontslag aan omdat hij meende dat hij ten onterechte was ontslagen. Hij verklaarde bij de rechtbank door de cliënte te zijn gedwongen tot de seksuele contacten, bijna gechanteerd en hij gaf aan tevens  lange tijd in angst te hebben geleefd omdat de vrouw dreigde zichzelf te doden als hij over de relatie zou spreken.

 

De kantonrechter overwoog dat er nauwelijks bewijs werd aangedragen voor zijn verklaring en dat de verpleger zijn leidinggevende direct had moeten informeren toen het contact de professionele grenzen overschreed. Binnen de instelling bestaan duidelijke richtlijnen inzake  ontoelaatbaar gedrag.


Daarom bestaat er geen recht op de gevraagde  vergoeding van achterstallig salaris  en schadevergoeding zo bepaalde de rechtbank in Assen op 21 december 2011.

 

Rechtspraak.nl - LJN: BU8943

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap