Home arrow Wet en regelgeving arrow ZW & WaZo arrow Drie vragen over de no-riskpolis
Drie vragen over de no-riskpolis

Wij ontvingen onlangs de volgende vragen over de no-riskpolis: 

1. Geldt de no riskpolis bij herplaatsing (andere functie) binnen het eigen bedrijf voor een medewerker met een arbeidsongeschiktheidspercentage van minder dan 35%?   

2. Niet duidelijk is waarom er in de UWV beschikking staat dat deze werkneemster geen no-riskpolis heeft indien zij bij een mogelijke nieuwe werkgever in dienst zou treden? 

3. Wat gebeurt er  indien deze werkneemster ons bedrijf opnieuw zou uitvallen. Bestaat er dan ook geen recht op no-risk?  

De antwoorden:

1a. Bij interne herplaatsing en 35 min situaties geldt nooit de no riskpolis en ontstaat er dus geen recht op ZW uitkering van UWV.  

2a. De no risk polis wordt bij 35 min situaties alleen toegekend als een arbeidsongeschikte werknemer 13 weken voorafgaande aan einde van de wachttijd, niet werkzaam was. Bij een herplaatsing wordt er veelal wel gewerkt.  In het geval er niet werd gewerkt dan kan de no riskpolis wel worden verstrekt maar die geldt dan alleen bij een indiensttreding bij een nieuwe werkgever. 

3a. Bij herplaatsing bestaat wel bij toename van dezelfde klachten binnen 5 jaar na een eerdere 35 min beoordeling de mogelijkheid  tot toekenning van WGA of IVA zonder toepassing van de gebruikelijke wachttijd. 

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap