Home arrow Wet en regelgeving arrow Jurisprudentie arrow Vergoeding fitnessabonnement behoort tot loon
Vergoeding fitnessabonnement behoort tot loon

Werkgevers profiteren van de goede fysieke conditie van hun werknemers en stimuleren daardoor een bezoek aan de sportschool. Dat kan bijdragen aan een laag verzuim en helpen om door te kunnen blijven werken tot 67 jaar. In sommige gevallen kan dit ook leiden tot niet verwachte kosten en veel gedoe.

 

Recent heeft het gerechtshof Amsterdam beslist dat een werkgever die een fitnessabonnement (company-card) voor zijn werknemer bekostigde een verstrekking heeft gedaan die als loon aangemerkt moest worden. De werkgever kreeg een LB-naheffingsaanslag opgelegd omdat de inspecteur vond dat er geen sprake is van bedrijfsfitness.
 ­

Werkgever kon, volgens het hof, niet aantonen dat het sporten  in de sportschool op basis van het abonnement niet geheel of nagenoeg geheel heeft plaatsgevonden binnen de gebruikelijke werktijd.  Het hof vond de verklaring van de werkgever ter zitting van belang dat de werknemers het fitnessabonnement binnen en buiten de werktijd mochten gebruiken onvoldoende nu hierop geen feitelijke controle plaatsvond en geen bezoektijden konden worden overlegd.
­
De belastinginspecteur heeft het fitnessabonnement dan ook terecht belast,

de aanslag blijft in stand.

 

Voor de complete uitspraak  klik 

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap