Home arrow Wet en regelgeving arrow WIA arrow Verkorte wachttijd IVA, hoogte van het loon en ontslag
Verkorte wachttijd IVA, hoogte van het loon en ontslag

De vraag:

Een van onze werknemers (cao Ziekenhuiswezen) is na 8 maanden met gebruik van de verkorte wachttijd in de IVA gekomen. Wat betekent dit voor het recht op loondoorbetaling? Nu duidelijk is dat deze werknemer niet meer zal terug keren kunnen wij dan nu ook stappen ondernemen om het arbeidscontract te verbreken.   

Het antwoord:

Werknemers die vallen onder deze cao ziekenhuiswezen (en van de meeste zorg cao’s) hebben recht op 100% loondoorbetaling gedurende het eerste ziektejaar.  Na 8 maanden betaalt UWV in dit geval IVA uitkering die 75% bedraagt en daardoor hoeft de werkgever nog slechts 25% aan te vullen.

 

In de praktijk betaalt werkgever in het eerste ziektejaar meestal het volledige salaris door. Werkgever ontvangt dan van UWV 75% van het WIA maandloon. Het laatste loon bij de werkgever en het WIA maandloon dat berekend wordt over het loon over de laatste 12 maanden voor de 1e ziektedag, zullen iets verschillen. Met deze betaalwijze krijgt werknemer exact waar recht op bestaat.

In het 2e jaar ziekte zou de werknemer, als deze niet werkt, 70% van het laatste loon ontvangen van werkgever. De IVA uitkering (75% van het WIA maandloon) is meestal hoger dat 70% van het laatste loon waardoor er geen ruimte meer bestaat op een aanvulling van de werkgever. In dat geval kan de IVA uitkering rechtstreeks naar werknemer.

arbeidsrechtelijke aspecten en verkorte wachttijd

Wat betekent de verkorte wachttijd voor de arbeidsrechtelijke aspecten?  Eigenlijk niets. Ook al is door de IVA uitkering vroeg duidelijk dat werknemer niet meer zal terugkeren zullen partijen toch twee jaar moeten wachten voordat er afspraken kunnen worden gemaakt over de beëindiging van het contract. Zolang geldt de bescherming van rechtswege tegen ontslag.

 

Bij IVA gevallen zal in veel gevallen gebruik kunnen worden gemaakt van een vaststellingsovereenkomst om te komen tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst omdat er door de aard en ernst van de klachten geen discussie zal zijn over een tekort aan re-integratie-inspanningen.

 

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap