Home arrow Wet en regelgeving arrow Jurisprudentie arrow Sociale zekerheid arrow Mogelijk verdwijnt het inlooprisico WGA flex
Mogelijk verdwijnt het inlooprisico WGA flex

Via steeds meer  bronnen wordt gemeld dat het zogeheten inlooprisico WGA-flex dat bekend werd door introductie van de Wet BEZaVa zal worden aangepast waardoor de aangekondigde  terugwerkende kracht alsnog verdwijnt.

Werkgevers (en verzekeraars) zullen in dat geval toch niet worden geconfronteerd met de WGA lasten voor (ex) werknemers zonder vast dienstverband met een eerste ziektedag vanaf 2010, die uiteindelijk in de WGA terechtkwamen

Voor deze groep liepen werkgevers oorspronkelijk geen WGA risico omdat de uitkeringskosten voor rekening van UWV kwamen, maar kregen dit risico met terugwerkende kracht door de nieuwe wet toebedeeld.  Dit voornemen stuitte op veel weerstand bij werkgevers en bij verzekeraars. Een oplossing lijkt nu in het verschiet te liggen.

Het risico voor de WGA-flex begint nu waarschijnlijk nu pas per 1 januari 2016. Die datum is dan ook het moment dat het risico kan worden gecalculeerd en meegenomen in de premies, de eerste uitkeringen ontstaan dan vanaf 1 januari 2018.

Het Verbond van Verzekeraars bevestigt dat er gesprekken over dit onderwerp hebben plaatsgevonden met het ministerie van SZW.  Het Verbond is positief gestemd maar benadrukt dat zolang er geen brief naar de Tweede Kamer is gegaan, er nog niets zeker is.

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap