Home arrow Wet en regelgeving arrow WIA arrow WIA-uitkering van 70% via 75% naar 100%
WIA-uitkering van 70% via 75% naar 100%

In oktober 2013 ontvingen wij via de email het volgende bericht:

Mijn broer John, midden 40, is in korte tijd erg ziek geworden;

  • John kampt met ernstige suikerziekte. Hij is hierdoor blind geworden in de laatste twee jaar.
  • Er is ook verminderd gevoel in handen en voeten.
  • In 2012 werden meerdere goedaardige tumoren geconstateerd in het hersenvlies. 
  • Een snelgroeiende kwaadaardige tumor werd operatief verwijderd. 
  • Er was vervolgens een groot aantal bestralingen nodig. 
  • Fors gewichtsverlies van 120 naar 70 kg.

De vriendin van John (samenwonend) heeft haar werk opgezegd om dagelijkse zorg te kunnen bieden vanwege hulpbehoevend door de blindheid en de suikerziekte.

Helaas zal van herstel geen sprake kunnen zijn!  Volgens UWV is er na twee jaar sprake van 80-100% arbeidsongeschiktheid door veel en forse beperkingen. Er werd een loongerelateerde WGA uitkering toegekend tot mei 2015.

 

De vraag

Wij kregen de vraag wat gebeurt er per mei 2015 als John nog steeds niet beter is?

 

Het antwoord en de gevolgen

Voortuitkijken is goed maar wij adviseerden om per direct een WIA herbeoordeling aan te vragen en daarbij een IVA uitkering te claimen omdat herstel van de beperkingen uitgesloten moet worden geacht. Nog geen zes weken later meldde de vrager dat UWV had besloten om de WGA uitkering om te zetten in een  IVA uitkering. 

 

Gelet op de continue noodzakelijke verzorging van John bij zaken als wassen, aankleden, toiletbezoek, verzorging medicatie, spuiten van insuline, eten en schoonmaken en vervoer binnen en buitenshuis adviseerden wij om hierna op grond van art. 53 van de WIA verhoging van het uitkeringspercentage te vragen. Ook dat verzoek werd door UWV vlot gehonoreerd. Het uitkeringspercentage bij WGA was 70%. Dat ging bij IVA toekenning naar 75% en werd nu verhoogd naar maar liefst 100% van het WIA maandloon.

 

De financiële gevolgen voor John

Door het akkoord van UWV werd de financiële positie van John en zijn vriendin behoorlijk verbeterd. Dat was ook nodig want de ziekte van John zorgt voor behoorlijke extra uitgaven.

 

De financiële gevolgen voor werkgever

Extra uitgaven had de werkgever ook na de instroom in de WGA doordat deze opdraaide voor de WGA-uitkering. Na de overgang naar de IVA vervielen de hoge WGA lasten voor de werkgever. Werkgever zou je hier 'de lachende derde' kunnen noemen.

 

Meer initiatief van UWV

UWV honoreerde de verzoeken van John vlot. Dat geeft aan dat de situatie van John ernstig is. Maar waarom moet er expliciet verzocht worden om verhoging van uitkering wegens hulpbehoevendheid in evidente gevallen.  Waarom niet meer eigen initiatief van UWV. De wettelijke ruimte om dat te doen is er, maar deze ruimte wordt door UWV helaas niet altijd benut.

 

©  L&M sociale zekerheid auteur ad van Lieshout

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap