Home arrow Wet en regelgeving arrow Jurisprudentie arrow Ambities Miss Netherlands nekt verpleegkundige carriere moeder
Ambities Miss Netherlands nekt verpleegkundige carriere moeder

Amphia is een ziekenhuis met een zogeheten “Level 3” ic-afdeling, zijnde het hoogste niveau van ic-afdelingen in Nederland. Een van de IC-verpleegkundigen hier werd ontslagen om een toch wel bijzondere reden. Deze zaak willen wij u niet onthouden. De IC-verpleegkunde, wij noemen haar hierna Conny, was meer dan 30 jaar in dienst en werkte op 24 uur per week.

Kort na de start van een nachtdienst liet  Conny haar dochter toe op de afdeling. De dochter was winnares van een schoonheidswedstrijd en was op dat moment Miss International Netherlands. De dochter wilde haar fotoportfolio vergroten met een aantal foto’s met als item gezondheidszorg in Nederland. Conny heeft haar dochter o.a. geholpen aan een ziekenhuisjasje in Amphia style en maakte een 15-tal foto's van haar dochter op de ic-afdeling tijdens een fotosessie die 45 minuten zou hebben geduurd.

Twee collega's vroegen Conny tijdens de sessie of daarvoor toestemming was gegeven waarop Conny bevestigend antwoordde. Dochter plaatste later een aantal van de foto’s in Amphia kledij op haar Facebook pagina.

Het ziekenhuis ontsloeg Conny staande voet nadat de zaak bekend werdWerkgever startte aansluitend een procedure waarin werd verzocht om ‘ontbinding voor zover vereist’, voor het geval het ontslag op staande voet geen stand zou houden. Conny vocht het ontslag aan en vroeg de kantonrechter Breda om een uitspraak te doen.

Overwegingen van de rechtbank
De kantonrechter overwoog dat Conny ernstige verwijten kunnen worden gemaakt. Ondanks dat er geen sprake is geweest van kwade wil en alle verwijten richting Conny terug te voeren zijn tot een relatief korte gebeurtenis op een avond, heeft Conny ondoordacht en onzorgvuldig gehandeld.

Conny heeft volgens de rechter zich gedurende de tijd die zij bezig is geweest met het maken van de foto's haar eigen werk niet verricht juist verwacht mag worden dat zij constant oplettend is richting haar patiënt(en). Ook heeft Conny de privacy van de patiënten geschonden doordat de dochter - via een computerscherm weliswaar - patiëntgegevens heeft gezien en er is op de Facebook pagina van de dochter een schouder van een patiënt te zien. Conny heeft volgens de uitspraak ook weloverwogen gehandeld heeft. Het bezoek van haar dochter was gepland. Ook heeft Conny geen toestemming gevraagd voor het maken van de foto's terwijl duidelijk moet zijn dat daarvoor toestemming was. Conny heeft haar eigen belang boven dat van de patiënten gesteld.

Alles afwegend luidt  het oordeel dat het ontslag op staande voet een te zware sanctie was. De arbeidsovereenkomst wordt wel ontbonden wegens een vertrouwensbreuk.  De rechter vond dat de verwijten richting Conny zo ernstig zijn, dat zij geen recht heeft op een ontslagvergoeding.

Bron: ECLI:NL:RBZWB:2014:5369

 
HomeVoorwaardenDisclaimerPrivacySitemap